Copilul   meu  vede  cum  trebuie ?

La nastere copii au simtul vederii inca nedezvoltat.Bebelusul vede doar forme vagi care se misca. Pe perioada copilariei acesta va invata sa vada corect , exact asa cum invata sa mearga sau cum invata sa vorbeasca. De fapt pentru a avea o vedere buna trebuie ca atat ochiul sa functioneze perfect cat si caile de comunicare de la nivel cerebral.

Copii  nu stiu ce inseamna sa vezi bine, deci nu se vor plange de vreo problema . Chiar daca vad  prost , nu isi pot da seama de acest fapt .

Uneori un ochi nu receptioneaza corect imaginile , deci creierul nu primeste informatia corecta. Acest lucru va duce la ambliopie – adica ochi lenes, fara ca parintii sau copilul sa-si poata da seama ca ar exista vreo problema.

Vederea se dezvolta si se formeaza doar in prima copilarie . Daca se pierde aceasta perioada nu va mai fi posibila recuperarea vederii  niciunde  in  lume.

Parintii nu pot percepe aceste diferente.Copilul nu le comunica, iar daca la varsta mica nu veniti cu acesta la control, se pierde posibilitatea sa vada bine cu ambii ochi.

Pentru a avea siguranta ca vederea este buna , se folosesc apararate de testare computerizate , extrem de complexe. Clinica KIDOPTIK  dispune de tehnologii avansate care fac posibila examinarea copiilor cu aparate placute acestora. Medicii clinicii KIDOPTIK, cu instruire atat in tara cat si in strainatae , efectueaza consultatiile astfel incat totul  pare sa fie o joaca.

Vederea binoculara se dezvoltă în perioada copilăriei, când ambii ochi sunt complet aliniati.  Odata instalata ambliopia nu poate fi tratata daca copilul a trecut de un prag de varsta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights