Ochelari de soare copii

Ce boli oculare pot cauza razele solare?

Ati observat uneori ca pleoapele copilului sunt umflate si rosii  sau ca adesea strange din ochi, se freaca mai des in zona pleoapelor,ca lacrimeaza excesiv? Acestea pot fi doar cateva din manifestarile arsurilor oculare. O mare parte din efectele expunerii necontrolate la razele ultraviolete  nu dau simpome imediate ci in luni sau chiar ani .

Lumina solara este benefica dezvoltarii normale a structurilor oculare. Problema apare din cauza expunerii necontrolate la ultraviolete de tip UVA si UVB. Omul antic nu purta ochelari de soare, dar isi petrecea cea mai mare parte a timpului in paduri ,la umbra copacilor, stratul protector de ozon nu era subtiat precum astazi, nu folosea device-uri electronice, iar hrana sa era plina de substante nutritive. Deasemenea perioda de viata era mai mica ,deci exiata un interval mai scurt de acumulare a efectelor nocive a ultravioletelor.

Acumularea in timp microleziunilor date de radiatiile solare sau expunerea brusca la o cantitate foarte mare de radiatii poate duce la:

-edem si arsuri ale pleoapelor

-arsuri conjunctivale

-fotokeratita

-retinita solara

-arsura maculara

Efectele nocive ale radiatiilor solare se acumuleaza in timp,cu trecerea anilor, crescad riscul de aparitie in viata adulta a unor boli precum:

–cataracta

-pterigion

-pinguecula

-keratoza actinica

-carcinom bazocelular

-degenerescenta maculara

Stiati ca melanomul (cancerul pielii) poaate aparea si in interiorul ochiului ,la nivelul retinei?

Desigur exista si alte probleme cauzate de radiatiile solare ,deci  protectia oculara ar trebui sa fie la fel de importanta ca protectia pielii.

Rame speciale pentru copii

Suntem cea mai mare optica din tara cu rame si lentile destinate copiilor.Sute de modele pentru a satisface toate pretentiile copiilor.

Categorii produse

Telefon programări

0728718654

Verified by MonsterInsights