Tratamente

Consultatie oftalmologica copii
consult oftalmologic la copii

E

PROGRAMARI
La nastere, sistemul vizual nu este pe deplin dezvoltat, dar evoluează progresiv până la 7 sau 8 ani .În această perioadă de timp, este posibil sa se dezvolte unele vicii de refractie sau alte boli si anomalii.Pentru ca copilul sa se bucure de o vedere optima  este esenţial ca orice problemă de  ochi si de vedere sa fie  diagnosticat in timp de către un specialist oftalmolog pediatru.

Principalele motive pentru care un copil trebuie să fie consultat de catre  oftalmolog pediatru

1.Strabism.Aceasta este o deviatie  anormala de poziţie la unul sau ambii ochi.Ochii privesc spre nas sau mai rar spre urechi.Si mai rar pot privi sus sau jos.

2.Vicii de refractie.Miopie, hipermetropie si astigmatism, care uneori sunt combinate, atunci când, din cauza unui defect la nivelul  ochiului sau a corneei, lumina reflectata  nu se formează pe retină, ci înainte sau după aceasta.

3.Ochi lenes.Această problemă apare atunci cind creierul neglijeaza un ochi in favoarea celuilat.Problema este frecventa in Romania pentru ca copii sunt adusi la control numai cand se plang singuri,nu preventiv,cum este recomandat.Ochiul lenes este o situatie aproape ireversibila sau reversibila partial si cu mare cost financiar si emotional pentru parinti si copil.Preventia este mult mai ieftina si sigura.Aduceti copii la control preventiv  intre 3 si 4 ani.

4.Situatii mai putin frecente precum cataracta infantila,glaucom juvenil,retinopatia de prematuritate,tumori oculare etc.

La Kidoptik se pot preveni si trata majoritatea problemelor oftalmologice la copii.

PROGRAMARI