canal lacrimal infundat

Obstructia canal lacrimonasal

Tablou clinic – forma de prezentare

Parinti observa la noul nascut o lacrimare abundenta si neobisnuita dar si secretii mucoase sau mucopurulente la nivelul conjuctivelor. Deseori se observa si o tumefiere la nivelul pleoapei inferioare.

De multe ori se confunda aceasta inrosire cu o conjuctivita si se incearca fara succes un tratament antibiotic empiric care va face mai mult rau decit bine. Sfatul nostru este sa nu puneti picaturi noilor nascuti fara sfatul medicului oftalmolog pentru ca se vor selecta gemeni foarte rezistenti si nici un antibiotic nu va fi eficient in continuare. Deasemenea, picaturile oculare sunt solutii foarte concentrate si se poate ajunge usor la doze toxice si la reactii adverse serioase.

Aproape 95% din nou nascuti au un sistem lacrimonazal complet dezvoltat si functional. Restul de 5%  prezinta o mica membrana reziduala  in  portiunea  distala  a canalului  nazolacrimal. Aceasta membrana de obicei se dizolva  in cele mai multe cazuri. Insa, un  procent din nou-nascuti se prezinta la control pentru ca aceasta membrana obstrueaza in continuare canalul lacrimonazal.

 

 

 

Autor

kidadmin

Fara comentarii

Postează un comentariu

error: Alert: Continut protejat