Examinarea fundului de ochi si boli de inima

  Creșterea tensiunii arteriale și rigidizare arterelor sunt doi markeri de risc pentru boli cardiovasculare.Prin examinarea fundului de ochi se pot detecta posibile schimbari în vasele de sange mici din spatele ochiului, si pot fi prevenite si urmarite evenimente cariovasculare

  Mereu se ridică problema dacă măsurarea modificărilor la vasele din ochi ar putea servi ca un instrument pentru estimarea unui risc mai mare de boli de inima si evenimente cardiovasculare.

 Raspunsul nostru este afirmativ si recomandam examinarea fundului de ochi la toate persoanele fie adulti sau copii

 Alte studii au asociat obezitatea infantilă, hipertensiune arterială și inactivitatea fizică cu anomalii în vasele de sange din spatele ochilor sugerând că îngustarea lor este un biomarker adica un indiciu biologic pentru factorii de risc cardiovascular la copii si adulti.

 Microcirculația este o așa-numita fereastra la inima as putea afirma .Vasele din ochi reflectă ceea ce se întâmplă în alte organe, în special în inimă.

 Putem afirma ca bolile pe care le găsim în vârstă mijlocie și varsta inaintata de fapt, încep în vârstele mai mici, poate in copilărie sau si mai devreme.

 Alimentatia gresita și anumite modificări structurale la nivelul retinei sunt ambele asociate cu un risc crescut de boli cardiovasculare viitoare, dar puține studii au explorat legătura dintre cele două .

 Am constatat că adolescenții-în special baietii-cu un regim igienodietetic gresit bazat pe fast food si mancarea semipreparata dar si fumatul fie conventional fie electronic pot afecta vasele de sange din spatele ochilor.Este o constatare trista sa vedem copii mici cu modificari la nivelul fundului de ochi care se intalnesc la varste mult mai mari.

Este bine sa discutati aceste aspecte cu medicul dvs si sa aplicati schimbarile sugerate in viata dvs.

Autor

Doctor oftalmolog Dimitrios T.

medic oftalmolog copii

Fara comentarii

Postează un comentariu

error: Alert: Continut protejat