sterizarea cabinetului de oftalmologie
Recomandate

Coronavirus si ochii

Cinci moduri de a vă ajuta pe voi și pe ceilalți:
 Este important să ne amintim că, deși există o mulțime de preocupări cu privire la coronavirus, precauțiile si bunul simț pot reduce semnificativ riscul de a vă infecta. Așadar, spălați-vă mult pe mâini, urmați o igienă bună a lentilelor de contact și evitați să vă atingeți sau să vă frecați nasul, gura și mai ales ochii
1. Dacă purtati lentile de contact, treceți la portul ochelarilor pentru o perioadă.
Purtătorii de lentile de contact își ating ochii mai mult decât o persoana obișnuită. Luați în considerare purtarea ochelarilor mai des, mai ales dacă aveți tendința să vă atingeți mult ochii atunci când lentilele dvs. sunt schimbate
2. Purtarea ochelarilor poate adăuga un strat de protecție.
Lentilele de corectie sau ochelarii de soare vă pot proteja ochii de picăturile respiratorii infectate. Dar nu oferă 100% siguranta. Virusul îți poate atinge încă ochii din părțile laterale si superioare-inferioare care nu sunt acoperite. Dacă aveți grijă de un pacient bolnav sau o persoană potențial expusă, ochelarii de protectie pot oferi o protectie mai sigura.
3. Nu omiteti examenul de ochi, dar luați măsuri de precauție.
Dacă sunteți dator pentru un examen de ochi, este posibil să fiți nervos că mergeți la cabinetul medicului. Oftalmologii stau față în față cu mulți pacienți zilnic. În timpul unui examen cu lampă cu fante , chipul doctorului va fi la doar câțiva centimetri distanță de a ta. Însă fiți siguri că oftalmologii, la fel ca toți profesioniștii medicali, respectă regulile stricte de igienă și dezinfectare.
Este posibil să observați unele modificări ale rutinei obișnuite:
Medicul dumneavoastră de ochi poate utiliza o barieră specială din plastic, numită scut de respirație cu lampă cu fante sau poate purta o masca. Acest lucru ajută la protejarea mai buna a medicului si al pacientului.

Oftalmologul poate recomandă următoarele precauții:
Dacă aveți o tuse sau febră, este esențial să apelați la medicul dumneavoastră înainte de timp și să anunțați. Dacă vizita dvs. nu este de urgență, este posibil să vă solicite să rămâneți acasă.
Dacă vă îmbolnăviți, oftalmologul vă poate cere să purtați o acoperire sau mască de protecție și să așteptați într-o cameră specială, astfel încât să nu expuneți alți pacienți.


4. Efectuați stocuri pe baza de prescripții medicamentoase pentru ochi. 
Experții sfătuiesc pacienții să se aprovizioneze cu medicamente critice, astfel încât să aveti sufficient dacă sunteti în carantină sau dacă proviziile devin limitate în timpul unei epidemii-pandemii. Dar acest lucru nu este posibil pentru toată lumea. Dacă asigurarea vă permite să obțineți mai multe picaturi de medicamente indispensabile pentru ochi, cum ar fi picături pentru glaucom, atunci este foarte bine!


5. Evitați să vă frecați ochii.
Cu toții o facem. În timp ce poate fi greu să rupeți acest obicei natural, acest lucru va reduce riscul de infecție. Dacă simțiți o mâncărime sau nevoie de a freca ochiii sau vreti sa va reglati ochelarii, utilizați o batista curata . Ochii uscați pot crea disconfort așa că luati în considerare adăugarea picăturilor hidratante sau lacrimilor artificiale. Dacă trebuie să vă atingeți ochii din orice motiv – chiar și pentru a administra medicamente pentru ochi – spălați-vă pe mâini mai întâi cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde.Intodeauna preferati sapunuri medicale in locul celor care se gasesc la supermarket.

Autor

Doctor oftalmolog Dimitrios T.

medic oftalmolog copii

Fara comentarii

Postează un comentariu

error: Alert: Continut protejat