Ochelari de vedere copii

Cum putem stii  daca copilul are nevoie de ochelari de  vedere?

De  multe  ori  mamicile  sunt primele care observa ca este ceva in neregula cu vederea copiilor. Exista cateva indicii care pot veni in ajutorul acestora :

  • copilul se aproprie foarte mult de caiet sau carte ,cand citeste sau scrie,
  • capul copilului este inclinat intr-o parte ,sau copilul sta cu barbia in piept sau indreptata in sus
  • la televizor se aproprie foarte mult pentru a citii scrisul
  • copilul se plange de dureri de ochi sau de cap
  • performantele scolare sunt mai slabe
  • copilul incurca unele cifre sau litere
  • cand se trezeste, sau cand iese afara la soare strange din ochi
  • copilul strange din ochi pentru a vedea la distanta
  • daca se freaca la ochi frecvent este posibil sa fie vorba de prezenta unor dioptrii necorectate
  • copilul oboseste repede si nu are rabdare sa invete

Oferta – pret unic consultatie – 289 lei*

La bebelusi si la copii mici , sub varsta de 3 ani, este mult mai dificil pentru mamici sa se orienteze . Medicul oftalmolog pediatru dispune de teste speciale de testare a puterii vizuale a ochilor . Totusi  si  mamele  pot  incerca  sa  observe  daca :

  • copilul fixeaza si urmareste obiectele ,dupa o anumita varsta
  • copilul urmareste degetele care se misca ale mamei ,in toate directiile privirii
  • vom observa cum reactioneaza bebelusul  daca ii acoperim alternativ cate un ochi
  • ochii copilului sunt aliniati corect ,sau daca acesta priveste crucis, sau  un ochi ii  fuge  spre  tample
  • bebelusul sta cu capul intors mai mult intr-o anumita directie

Chiar daca totul pare normal, totusi  pot fi prezente boli , ce pot fi depistate numai in urma unor investigarii specifice ,efectuate in cabinetul de oftalmologie.

ATENTIE !

Exista situatii  in care exista o diferenta semnificativa de dioptrii intre cei doi ochi . Daca nu se depisteza din timp aceasta problema , copilul poate ramane pe viata cu vederea scazuta .

Cum  se  testeaza  vederea  la  copii ?

Pentru a afla daca copilul are vederea buna sunt necesare aparate special  destinate  efectuarii    masuratorilor  dioptriilor.

Aceste  aparate sunt atraumatice ,nu se ating de ochi si nu sperie copilul.Medicul va sta la distanta de bebelus sau de copil ,astfel incat totul pare o joaca.

Autorefractometrul  computerizat  PLUSOPTIX ne permite determinarea  dioptriilor  copiilor  fara  limitari  de  varsta.

Cu  ajutorul  aparatului   PlusOptix   medicul  oftalmolog  pediatru va  obtine urmatorele  date :

– determinarea precoce a dioptriilor la copilul mic ,chiar de 6 luni

– stabilirea cu exactitate a valorilor dioprtiilor – sfera, cilindru,  ax

– detecteaza  existenta  riscului  ambliopiei  la  copil

– anizometropia la copil – diferenta mare de dioptii intre ochi

– detectare precoce a strabismului la copii

– anizocoria la copil

– nevoia de purtare a ochelarilor la copilul mic

– detectare a unor eventuale probleme in interiorul ochilor copiilor.

Ce  se  poate  intampla  daca  copilul  nu  poarta ochelarii ?

Copii   trebuie  convinsi  ca este  strict  necesar  sa-si poarte ochelarii exact  cum  a  indicat  medicul  oftalmolog  pediatru. Daca ochelarii de vedere nu sunt purtati corect atunci se poate ramane cu probleme  oculare sau  cu  vedere  slaba  pe  toata  perioada  vietii.

Copilul nu va avea o vedere binoculara normala, deci nu va vedea corect in spatiu. La varsta adulta acest lucru poate insemna imposibilitatea de a efectua anumite meserii precum si dificultatea de a  conduce autovehicule.

Exista riscul unor supra infectii , in cazul in care copilul isi duce frecvent mana la ochi deoarece simte o jena oculara.

Este posibil ca anumite vicii de refractie sa se agraveze , deci, in timp , sa  fie  nevoie  de o dioptrie mai mare in ochelari.

Au existat cazuri de accidentari in cazul copiilor care au vederea mai slaba doar la un ochi , celalalt ochi fiind normal.

Oferta – Pret unic consultatie – 289 lei *

Materialul care este folosit pentru rama variaza in functie de mai multi parametri cum ar fi varsta,alergii,dioptria aleasa,temperamentul copilului.In general se folosesc – acetilceluloza laminata sau acetatul – propionat – fibra de carbon – silicon – aliaje de aluminiu cu  fier si silicon – aliaje metalice cu nichel – otel inoxidabil – titan – titan flex – metale nobile

Este indicat ca, atat  alegerea  ramei  cat  si  prelucrarea si montarea  lentilelor  sa  se   faca numai   intr-un  centru  specializat  in  tratarea  problemelor  de  vedere  la  copii, sub  supravegherea atenta a medicului oftalmolog de copii. Numai   un   doctor   oftalmolog  pentru  copii  poate  sa cunoasca  care  sunt  particularitatile  pe  care  trebuie  sa  le  respecte  un  ochelar   indicat  acestora.

TIPUL  RAMEI  DE OCHELARI DE VEDERE

Exista rame   cu anou intreg – contur  complet , rame  pe  fir , rame  pe  surub  si  rame  pe  capse .

Ramele  de ochelari cu contur complet sunt cele mai indicate rame in cazul copiilor, fiind si cele mai stabile rame. Deasemenea, un copil care are dioptrii medii spre mari, este bine sa foloseasca rame cu contur complet.

Ramele de ochelari pe fir  pot fi purtate de copii de varste mai mari ,in general copii aproape de varsta adolescentei.

Ramele de ochelar pe surub  si cele pe capse sunt purtate in general de adolescenti si se contraidica copiilor foarte activi, existand riscul deteriorarii  acestora  in  cursul  jocurilor  sau  activitatilor  sportive  ale  copiilor.Sunt rame estetice si delicate si necesita multa grija.

exercitarea unei presiuni anormale pe oasele piramidei  nazale.

BRATELE   RAMEI  OCHELARULUI   DE  VEDERE

Bratele ramei de ochelar sunt in concordanta cu anoul ramei- partea care fixeaza lentilele.

O rama cu anouri  prea  mici  va duce  la o  deschidere  exagerata a bratelor ,in general peste 90-95 grade. Astfel  bratele  vor  presiona  oasele  craniene  la  nivelul  tamplelor  , cu consecinte nu tocmai placute pentru copil. Copilul poate da dovada de lipsa de concentrare la scoala , poate fi neatent la lectii, poate fi agitat sau poate acuza dureri de cap si stare de greata.

Lungimea bratelor este importanta pentru stabilitatea ochelarului ,deci pentru respectarea distantei vertex(intre fata anterioara a corneei si fata posterioara a lentilei ochelarului).

Brate prea lungi inseamna ca rama aluneca in jos pe nas.

Bratele ramei prea scurte pot avea ca rezultat o apropiere exagerata a lentilei ochelarului de vedere, de pleopele copilului,astfel incat sa atinga cu genele lentilele.

Rame speciale pentru copii

Suntem cea mai mare optica din tara cu rame si lentile destinate copiilor.Sute de modele pentru a satisface toate pretentiile copiilor.

Categorii produse

Verified by MonsterInsights