Ochelari cu lentile cu filtru pentru calculator, laptop,tableta, televizor

Unele dispozitivele  digitale  moderne  emit lumina tip LED, care poate contine si lungimi de unda scurte din spectrul albastru , violet. Exista studii care arata ca expunerea ochiului pentru mult timp la astfel de lumina poate avea repercusiuni asupra structurilor oculare ,mai ales la nivelul retinei.

Ochiul uman nu a fost facut pentru a privi direct in sursele de lumina . In cazul multor dispozitive digitale moderne, ochii privesc de fapt direct in sursa de lumina.Daca se exagereaza cu expunerea la astfel de lumina pot aparea, in timp, diverse simptome.

Lentilele obisnuite, conventionale, nu au tratamente care sa neutralizeze lumina albastra.Astazi, exista lentile cu filtre special concepute pentru a bloca exact aceasta radiatie albastru-violet.

[dt_sc_blockquote type=”type2″ align=”right”]In mod reflex, atunci cand privim ecranele dispozitivelor electronice, ochiul nu mai clipeste in mod normal. Acest lucru duce la afectarea filmului lacrimal, deci la suferinta corneei, care nu mai primeste oxigenul si substantele nutritive necesare. Corneea este un tesut ocular care nu are vase de sange, deci oxigenarea si hranirea se face din lacrimi.[/dt_sc_blockquote]

Ce ochelari se indica cand lucrez la calculator ?

Tipul ochelarului depinde de varsta pacientului, de dioptria ochelarului, de distantele la care se doreste obtinerea focalizarii.

In functie de nevoile personale ale fiecarei persoane poate fi nevoie de urmatoarele tipuri de ochelari pentru calculator :

  • Ochelari cu lentile avand dioptria potrivita
  • Ochelari cu filtre speciale pentru a neutraliza lumina albastra
  • Tratament special antireflex   antistatic, oleofob hidrofob,de durificare
  • Ochelari cu lentile degresive
  • Ochelari cu lentile progresive
  • Ochelari cu lentile asferice

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights