Ochelari de soare pentru copii – de ce ii recomandam!

Suntem obisnuiti sa vedem doar adultii purtand ochelari de soare si deseori aceasta actiune este asociata de multi cu un moft, o chestiune ce tine de moda. Este insa o perceptie gresita din doua puncte de vedere: 1- acestia sunt o necesitate, 2 – nu doar adultii trebuie sa ii poarte.

Ochelarii de soare sunt un manifest al grijii fata de sanatatea ochilor pentru ca intocmai acesta este rolul lor: de a oferi ochilor protectia necesara contra razelor soarelui si a efectelor nocive pe care acestea le au. Celor dintre voi care aveti calitate de parinti va recomandam sa va informati in privinta razelor UVA si UVB pentru a afla ce sunt acestea si ce impact pot avea asupra ochilor. Este deci absolut normal ca si copiii sa poarte ochelari de soare. Incurajam asta prin portofoliul de rame pe care vi-l punem la dispozitie, acestea fiind special concepute pentru ca si cei mici sa se simta motivati sa ii poarte.

Sanatatea vederii copiilor, mai sigura cu ochelarii de soare

Veti vedea ca nu este suficient sa va decideti sa faceti o astfel de investitie. Provocarile se tin lant, mai ales cand copilul este destul de pretentios cand vine vorba de alegeri. Trebuie neaparat urmarit ca ochelarii sa se incadreze intr-o serie de criterii pentru a putea fi considerati potriviti si totodata compatibili purtarii.

Deci nu puteti alege orice gasiti la standurile din piete sau din magazine. Recomandam numai ochelari de soare copii certificati, care au eficienta demonstrata. Ideal este sa solicitati sfatul unui medic oftalmolog pediatru, pentru a avea siguranta ca prin ochelari alesi nu veti afecta si mai mult sanatatea vederii.

Inainte de toate, recomandam produsele care prezinta o elasticitate optima, in sensul ca nu se vor rupe imediat ce copilul va forta deschiderea lor. Asadar, e ideal sa va axati pe un material ce prezinta o flexibilitate sporita. Alegerea vedeta din magazinul nostru este rama confectionata din acetat de celuloza, dar sunt optiuni frecvente si cele metalice, respectiv din silicon, datorita greutatii optime si elasticitatii pe care o prezinta.

In ceea ce priveste ramele din acetat, amintim aici despre faptul ca acest material este biocompatibil, conferind o senzatie catifelata la purtare. Pe langa acest avantaj, un plus insemnat vizavi de forestarea continua il aduc aceste rame datorita faptului ca provin din masa lemnoasa.

Dorim sa ne aducem contributia fata de mediul inconjurator, protejandu-l prin astfel de alegeri. Este si motivul pentru care furnizorii nostri sunt atent selectati, o conditie de baza pe care acestia trebuie sa o indeplineasca fiind respectarea mediului in procesul de fabricare a ramelor. Iata ca prin alegerea unor astfel de rame, la randul vostru puteti aduce o contributie semnificativa in ceea ce priveste protejarea mediului – impreuna ocrotim astfel padurile Amazonului.

Revenind la subiectul nostru, alte aspecte pe care trebuie sa le urmariti atunci cand alegeti ochelari de soare pentru copii este ca rama sa fie certificata CE, dar si ca lentilele din dotare sa prezinte anumite calitati. De exemplu, cele pe care vi le punem la dispozitie pot bloca complet razele UVA si UVB. In cazul in care este necesar, exista posibilitatea inlocuirii lentilelor cu altele ce prezinta dioptrii – dupa nevoie.

Este foarte important sa luati masurile potrivite cand vine vorba despre sanatatea vederii copiilor vostri, iar acestea trebuie implementate din timp. Alegerea unor ochelari de soare va fi mai usoara si sigura atunci cand tineti cont de criterii ca cele mai sus mentionate. Va asteptam pe KIDOPTIK.ro cu optiuni variate!

Autor

Doctor oftalmolog Dimitrios T.

medic oftalmolog copii

Fara comentarii

Postează un comentariu