Prea obisnuiti cu ecranele, multi dintre noi uitam ca ochii sunt expusi la lumina artificiala a acestora, dar si la alti factori care ii afecteaza negativ. Putini stiu ca expunerea indelungata la ecranele dispozitivelor poate avea consecinta afectarea structurilor oculare, cauzata de radiatiile emise. Problemele pot incepe cu o simpla jena, evoluand in durere de ochi, inrosirea acestora si pana la vedere neclara.

Pentru ca sunt probleme pe care nimeni nu si le doreste, recomandarea noastra este sa aveti in vedere cat de curand posibil un control oftalmologic, pentru ca medicul specialist sa determine ce tip de ochelar va este necesar. Purtarea unor ochelari de protectie la calculator este cruciala vizavi de sanatatea vederii, mai ales daca folositi dispozitivele luminoase zi de zi.

Iata care sunt cateva dintre motivele pentru care recomandam ochelarii de protectie la calculator:

  1. Spectrul de lumina este filtrat si echilibrat

Dispozitivele tehnologice emit o lumina ce afecteaza, pe termen lung, ochiul uman. O simpla reglare a intensitatii ecranului nu va rezolva problema pentru ca aceasta este formata din benzi inguste de lumina cu energie inalta, iar natura luminii emise ramane deci aceeasi. Asadar, nu ramane alta solutie decat blocarea razelor de lumina cu ajutorul unor ochelari protectie calculator.

Va stam la dispozitie cu produse in acest sens, ideale pentru a filtra benzile de lumina si, deci, de a echilibra spectrul transmis. Cu ajutorul ochelarilor potriviti, reducand lumina albastra, se imbunatateste contrastul si perceptia imaginilor. Per ansamblu, va bucurati de o protectie adecvata a ochilor, dar si de ajutor in recuperarea oculara.

  1. Reduc senzatia de ochi uscati

Multi se plang de senzatia de ochi uscati atunci cand petrec timp indelungat in fata ecranului. Purtand ochelari cu lentil curbate optim, curentii de aer uscat sunt tinuti la distanta. Clipitul este de asemenea important pentru ca ajuta la mentinerea ochilor umezi.

De cele mai multe ori, pentru ca atentia cu care sunt privite ecranele este constanta, scade frecventa clipitului, deci este favorizata uscarea ochilor.

Oricine stie ca filmul lacrimal are rolul de a proteja vederea. Pelicula formata de glandele lacrimare indeplineste un rol important: de a tine corneea hidratata. O clipire constanta devine deci necesara pentru a impiedica aparitia senzatiei de uscaciune in ochi.

  1. Faciliteaza secretia de melatonina

Melatonina de care are nevoie organismul este secretata in conditii de intuneric complet. In retina exista receptori sensibili la lumina, iar cand acestia sunt atinsi de lumina puternica glanda pineala opreste secretia hormonala, ca urmare a semnalelor pe care le primeste. Astfel apar insomniile si oboselile cronice, ca urmare a dereglarii ritmului circardian.

Cert este ca aceasta lumina afecteaza organismul, iar ochii nu sunt exclusi. Iata de ce o pereche de ochelari de protectie este necesara. Cand acestia sunt de o calitate inalta, vor oferite fotoprotectie selectiva, deci vor apara ochii contra atacului luminii, a carei lungimi de unda afecteaza retina.

Iata numai trei dintre motivele pentru care purtarea unor ochelari protectie calculator este o necesitate. Pentru a evita neplacerile ce pot apareadin cauza neprotejarii ochilor, va recomandam sa programati o vizita in cadrul clinicii noastre Kidoptik. In urma consultului oftalmologic, va vom ghida spre alegerea unor ochelari potriviti atat cu nevoile voastre, vcat si cu bugetul de care dispuneti.

Va invitam pe pagina noastra pentru a afla mai mai multe despre acest subiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verified by MonsterInsights