." /> Primăvara si alergiile | Kidoptik.ro

Primăvara și alergiile

Cine nu iubește razele de soare, iarba verde luxuriantă și florile frumoase care vin odata cu primăvara? Dar cu toate minunile primăverii, vin si alergiile.

Alergiile de primavara pot fi greu de combatut , însa un doctor bun   va poate spune cum se previn.Prevenția stărilor alergice la ochi

Alergiile de primavara  pot provoca roșeață a ochilor și iritarea lor, precum si alte probleme care seamană cu o raceala.

Fetița cu alergie la polen

Fetița cu alergie la polen


Ceea  mai frecventa alergie de primăvară care afectează ochii este conjunctivita alergică care se manifesta cu :

 • senzație de mâncărime oculara
 • ochi  umezi, cu lacrimi care curg fără sa plangem
 • pleoape umflate-mai rar.

Expunerea la polen este principala cauza de conjunctivita alergică și cei care poarta lentile de contact pot avea un disconfort suplimentar pentru că granulele de  polen pot adera pe suprafata lentilelor de contact.

Poate fi dificil să deosebiți  între o alergie de primavară,o raceală sau alte probleme oculare. Una dintre principalele modalități de a face diferența între o răceală si o alergie este sa acordați atentie  simptomelor. Dacă aveți simptomele precum :

 • nas înfundat,
 • strănut,
 • ochiul rosu 
 • mancarimi ale ochilor apar brusc , cel mai probabil  este ca suferiți  de o alergie de primavara.

Pe de alta parte, simptome de răceală apar unu cîte unu si nu toate odata pe o perioda care se intinde între 7 si 10 zile pâna  când eventual dispar. Alergiile pe de altă parte, se manifesta până când persoana nu mai este expusa la agentul cauzator(alergen), cum este polenul.

 • Dacă ochii vă  dau o senzație de mâncărime sau sunt roșii, cel mai probabil că  suferiți de alergie de primavara.
 • Dacă doar vă ard sau vă  ințeapa, poate fi vorba de ochi uscat.
 • Dar dacă există o scurgere groasa si colorata la nivel ocular, contactați imediat medicul dvs. oftalmolog pentru un diagnostic corect, deoarece ați putea avea o infecție la ochi.Mai multe despre cauzele alergiilor oculare aflați aici Cauzele conjuctivitei alergice la copil

Dar cum pot fi prevenite alergile  de primavara?

Sunt cazuri grave cand este chiar recomandat sa se reducă foarte mult iesirile în aer liber. Din fericire sunt  putini oameni cu alergii foarte serioase. Dar dacă veți citii următoarele sfaturi, veti fi mai puțin susceptibil de a suferi de alergii de primavara.

1. Micsorați timpul acordat  plimbărilor lungi în aer liber, în special în apropierea  florilor și copacilor.

2. Păstrați gazonul tăiat scurt, pentru a ajuta la prevenirea răspindirii polenului in aer.

 3.Atunci când tăiați gazonul sau  grădinariți, purtați o mască și ochelari de protecție pentru a evita inhalarea de polen si contactul polenului cu mucoasa respiratorie si oculara ( conjuctiva  ).

4.Nu uscați hainele, prosoapele sau lenjeria de pat în aer liber.

5. Întrețineti corespunzator si curațati instalațiile de aer condiționat în casa și în mașina.

6.Vizitati mediculul dvs. alergolog sau oftalmolog si nu cumparați medicamente sau picaturi doar la sfaturile farmacistilor.

Tratamentul alergiilor la ochi se face cu:

 • pastile antihistaminice
 • pastile antiinflamatorii
 • picaturi cu substante antialergice

Acestea pot avea reactii adverse , deci este strict necesar sa fie prescrise de medic.

Daca dorim să vindecam alergia se poate face tratament de desensibilizare.Acesta durează cațiva ani.De asemenea, dieta poate juca un rol major in prevenția stărilor alergice.Mai multe puteți află aici Dieta si prevenția alergiilor

Vă dorim o primanară minunată!

Programari Consultatii

Author Info

Kidoptik

Clinica de oftalmologie KIDOPTIK
error: