." /> Ochelari vedere copii - Sfat medic | Kidoptik.ro

500 tipuri speciale de ochelari de vedere copii  Programari consultatii!

Ochelari de vedere pentru copii – cum stim daca sunt corecti  ?

Ochelarii de vedere care nu sunt alesi corect pot afecta dezvoltarea ochilor la copii.

Oferta – Pret unic consultatie – 169 lei*

La copil ochii sunt in dezvoltare. Ochelari de vedere pentru copii  intrunesc conditii speciale. Numai medicul oftalmolog de copii va poate indica in mod corect ,ce tip de ochelari este bine sa poarte copii, in functie de problemele pe care le prezinta.

Atentie ! Ochelarii de vedere pentru copii nu se aleg doar dupa  criterii  fashion . Nu riscati dezvoltarea ochilor copiilor !

Ochelari pentru copii  – se aleg in functie de :  

Ochelari flexibili pentru fetite

Ochelari flexibili fetite

ochelari flexibili copii

Ochelari flexibi cu snur elastic

 – varsta  copilului

 -dioptrii ochelari

 -locul, tipul  activitatii desfasurate  de  copii

-temperamentul copilului

-prezenta sau absenta alergiilor

-conformatia piramidei nazale si a masivului osos facial

Anoul la rame de ochelarii de copii , adica partea care sustine lentila, trebuie sa incadreze ochiul astfel incat  pupila sa fie cat mai centrata. Partea superioara a ramei  nu trebuie sa obstructioneze campul vizual al copilului. Ochelarii sa fie stabili pe fata copilului chiar si in timpul jocului.

500 modele disponibile  de ochelari de vedere pentru copii si adolescenti

Copilul  meu  poarta  ochelari  de  vedere . Se poate sa beneficieze si de protectie fata de ultraviolete cu ochelari de soare ?

Un  copil  caruia  i-au  fost  prescrisi  ochelari  de  vedere  pentru  distanta sau ochelari cu port permanent ,este  important sa-si protejeze  ochii de actiunea nociva a razelor ultraviolete.

ochelari soare copii

ochelari protectie UV copii

Solutia  o  reprezinta   ochelarul  de  soare  cu  dioptrie .            

Un  copil  cu  miopie  sau  cu  astigmatism  este  de  preferat sa aiba o pereche de ochelari de soare cu lentile  cu dioptria proprie cat si cu filtre corespunzatoare  UVA  si  UVB si polarizati.

Pentru  plaja  la  mare  sau  pentru  zapada  la  munte  este ideal ca ochelarul de soare sa fie si polarizat ,pentru a  elimina  reflexiile razelor pe suprafete lucioase. Prin eliminarea acestora, copilul nu va mai strange din ochisori, deranjat de lumina prea puternica.

ATENTIE !

O  lentila  doar  colorata  nu  inseamna  ca  are  si  filtre  UVA  si  UVB . Este contraindicat portul unor  lentile  fara filtre de catre copii, acestia avand ochiul mult mai sensibil decat adultii la radiatia ultravioleta.Verificati intotdeaune existenta acestor filtre la ochelarii de soare!

Sanatatea la copii tine de responsabilitatea parintilor. Nu riscati vederea copiilor cu ochelari  ieftini. Ochelarii fashion , nu ofera intotdeauna si protectie.

Parametrii de luat in considerare atunci cand alegem o rama de ochelari pentru copii  : 

 –  marimea ramei

 –  materialul din care este fabricata rama

 – tipul  ramei : rama cu anou intreg,pe fir,pe surub sau capse        

 –  stabilitatea ochelarului

 –  brațele ramei

 –  posibilitatea  fixarii  unor  benzi  elastice sau  arcuri din polimer organic

MARIMEA  RAMEI  OCHELARULUI  DE VEDERE  PENTRU  COPII

1.  Anourile ramei  – partea care sustine lentilele – este indicat sa aiba o geometrie fata colturi ascutite.

2. Acestea trebuie  bine  centrate in fata globului ocular astfel incat centrul pupilei sa corespunda cu centrul optic al lentilei.

3.  Rama este bine sa nu fie prea mica in raport cu structura osoasa a craniului copilului,altfel copilul se poate plage de dureri de cap , poate evita  portul ochelarului, sau poate da dovada de neatentie sau lipsa de concentrare la scoala.

MATERIALE  DIN  CARE  SE  CONFECTIONEAZA  RAMELE  DE  OCHELARI

Materialul ochelarului pentru copii va fi ales in functie de varsta, activitati desfasurate, temperamentul copilului, prezenta sau absenta alergiilor.

Cateva exemple de materiale folosite pentru ramele de ochelari:

Ochelari fashion Tom Tailor

Ochelari Tom Tailor adolescenti

Ochelari soare copii

ochelari copii polarizati

Ochelari de inot cu dioptrii

– acetilceluloza laminata sau acetatul

– propionat

– fibra de carbon

– silicon

– aliaje de aluminiu cu  fier si silicon

– aliaje metalice cu nichel

– otel inoxidabil

– titan

– titan flex

metale nobile

TIPUL  RAMEI  DE OCHELARI DE VEDERE

Exista rame   cu anou intreg – contur  complet , rame  pe  fir , rame  pe  surub  si  rame  pe  capse .

Ramele  de ochelari cu contur complet sunt cele mai indicate rame in cazul copiilor, fiind si cele mai stabile rame. Deasemenea, un copil care are dioptrii medii spre mari, este bine sa foloseasca rame cu contur complet.

Ramele de ochelari pe fir  pot fi purtate de copii de varste mai mari ,in general copii aproape de varsta adolescentei.

Ramele de ochelar pe surub  si cele pe capse sunt purtate in general de adolescenti si se contraidica copiilor foarte activi, existand riscul deteriorarii  acestora  in  cursul  jocurilor  sau  activitatilor  sportive  ale  copiilor.Sunt rame estetice si delicate si necesita multa grija.

STABILITATEA  OCHELARULUI DE VEDERE

Pentru a se respecta intocmai puterea dioptrica prescrisa ochelarul este necesar sa ramana in pozitia initiala, sa nu alunece pe nas in jos. Astfel se mentine distanta vertex constanta,asa cum a fost specificata in reteta de ochelari de vedere.

Deci șeaua nazala a ramei  ochelarului trebuie sa aiba o marime adecvata astfel incat sa permita mentinerea distantei vertex  prescrise  de  catre  medicul  oftalmolog. Șeaua nazala prea îngusta poate determina aproprierea exagerata a lentilelor de ochi și exercitarea unei presiuni anormale pe oasele piramidei  nazale.

BRATELE   RAMEI  OCHELARULUI   DE  VEDERE

Bratele ramei de ochelar sunt in concordanta cu anoul ramei- partea care fixeaza lentilele.

O rama cu anouri  prea  mici  va duce  la o  deschidere  exagerata a bratelor ,in general peste 90-95 grade. Astfel  bratele  vor  presiona  oasele  craniene  la  nivelul  tamplelor  , cu consecinte nu tocmai placute pentru copil. Copilul poate da dovada de lipsa de concentrare la scoala , poate fi neatent la lectii, poate fi agitat sau poate acuza dureri de cap si stare de greata.

Lungimea bratelor este importanta pentru stabilitatea ochelarului ,deci pentru respectarea distantei vertex(intre fata anterioara a corneei si fata posterioara a lentilei ochelarului).

Brate prea lungi inseamna ca rama aluneca in jos pe nas.

Bratele ramei prea scurte pot avea ca rezultat o apropiere exagerata a lentilei ochelarului de vedere, de pleopele copilului,astfel incat sa atinga cu genele lentilele.

ATENTIE!

Este indicat ca, atat  alegerea  ramei  cat  si  prelucrarea si montarea  lentilelor  sa  se   faca numai   intr-un  centru  specializat  in  tratarea  problemelor  de  vedere  la  copii, sub  supravegherea atenta a medicului oftalmolog de copii. Numai   un   doctor   oftalmolog  pentru  copii  poate  sa cunoasca  care  sunt  particularitatile  pe  care  trebuie  sa  le  respecte  un  ochelar   indicat  acestora.

BENZI , ARCURI  ELASTICE DE  FIXARE  A  OCHELARULUI  COPILULUI

Copii  fiind  foarte activi , este  bine  sa  alegem  rame  pe  ale  caror  brate  pot  fi  atașate  diferite  sisteme  de  stabilizare  a  ochelarului  in  cursul activitatilor  zilnice  normale  ale oricarui copil.

Exista  ochelari  speciali  pentru  copii  care  sunt   fabricati  cu  aceste  benzi elastice , in general reglabile ,astfel încat sa poata fi ajustate la dimensiunea dorita.

Pentru activitatile desfasurate la soare copilul poate purta ochelari de soare cu dioptrie. Aceeasi lantila va avea pe langa filtrele de protectie fata de ultraviolete UVA , UVB si dioptria prescrisa de catre doctorul oftalmolog de copii. Programari consultatii!

Oferta – pret unic consultatie – 169 lei*

* Detalii campanie in sectiunea preturi

Ochelari adolescenti

 

Ochelari ClarKids

error: